Juf Leen – 3de kleuterklas

Juf Leen Deweerdt – juf.leend@olfa3eiken.be

Hoi, ik ben juf Leen.  Ik ben 29 jaar en werk momenteel al zes jaar in het onderwijs.

Van kinds af aan speelde ik constant met mijn jongere nichtjes en neefjes. Naarmate ik ouder werd, wist ik dat ik hier mijn job van wilde maken. Ik benoemde het nooit als ‘job’ maar eerder als ‘mama en papa, ik ga later met kindjes in de klas spelen, want ik vind dat leuk om daar jufke mee te spelen’.

Nog steeds, tot op de dag van vandaag, ben ik ervan overtuigd dat dit mijn levensdoel is. Nu zou ik het eerder verwoorden als: ‘mama en papa, wat vind ik het fijn om een juf te zijn voor elk uniek kind’.

Onze dagen zijn nooit hetzelfde.  Daar zorgen jullie kapoenen voor.  Zij maken elke dag origineel en leuk.

Als ze me vragen waarom ik voor het onderwijs gekozen heb, heb ik direct een antwoord klaar.

“Onderwijs is het begin van elke positieve ontwikkeling van ieder kind. Het is de start naar een wereld waarin je jezelf hoort te zijn.  Goed onderwijs zorgt ervoor dat kinderen de kansen krijgen die ze nodig hebben voor hun toekomst.”