Nieuws

Sinterklaas


Zie ginds komt… de stoomboot is aangekomen op school! Overal zwarte Pieten op het dek! Maar… Waar is Sinterklaas? Er klopt iets niet?! 

Volg hier wat er allemaal gaande is rond Sinterklaas op Olfa Drie Eiken!

25 november 2020

We hebben van Sinterklaas een videoboodschap ontvangen! De Hoofdpiet heeft corona en daarom zit Sinterklaas voorlopig overdag ook in quarantaine! Geen paniek, ’s nachts mag hij gewoon buiten omdat er dan toch geen mensen op straat zijn.

Hij probeert op vrijdag 4 december toch nog naar onze school te komen. Maar omdat het niet zeker is of dit lukt, heeft hij een alternatief bedacht.

Er mag één juf, voor één dag zijn Hulpsinterklaas zijn. De Sint zal zijn reservekledij en boek opsturen voor die ene dag, zodat de Hulpsinterklaas er een beetje ‘echt’ uit kan zien.

Welke juf wil de Hulpsinterklaas zijn?

25 november 2020

Er is een probleem, want er zijn wel vijf juffen die graag Hulpsinterklaas willen zijn. Daarom organiseren we een verkiezing.

Morgen ontvangen alle kinderen per klas een stembiljet om hun favoriete Hulpsinterklaas te kiezen.

27 november 2020

Er is een nieuw probleem… Er zijn twee juffen die een gelijke stand behalen: juf Anke T en juf Leen

Nu organiseren we een echte wedstrijd om te kijken wie de beste Hulpsinterklaas kan zijn. De eerste opdracht is…. een parcours afleggen met een stokpaard!

02 december 2020

De tweede opdracht gaat van start! Hier moeten de kandidaat-Hulpsinterklazen zich verkleden en wandelen als Sinterklaas. Bovendien moeten ze ook veel complimentjes geven.

03 december 2020

De derde opdracht staat op de agenda! De kandidaat-Hulpsinterklazen moeten een proefopdracht ondergaan met een blinddoek. Is het snoepgoed van de Sint of niet?
We kregen ook goed nieuws! De Sint liet weten dat hij toch zelf naar school kan komen. Hoera!

04 december 2020

Hij komt, hij komt…! Dit jaar vieren we zijn komst niet allemaal samen in de eetzaal, maar komt Sinterklaas in elke klas op bezoek. Spannend!  We houden wat afstand, maar we tonen wel ons dansje, liedje, toneeltje of versje aan de Sint!