Uncategorized

Jeugdboekenmaand

Maandag 1 maart gaat de jeugdboekenmaand van start. Onder de noemer ‘Lezen is feest‘ vieren we een maand lang het vijftigjarig bestaan van de jeugdboekenmaand. We laten de kinderen zo veel mogelijk ervaren dat lezen leuk is!

Wat staat er op de planning?

1. Livestream (kleuter & lager)

Maandag 1 maart kijken we met heel de school naar de feestelijke opening van de jeugdboekenmaand. Van 13u30 tot 14u30 kan iedereen meekijken naar de startshow met Kapitein Winokio, Esohe Weyden, Wouter Deprez, Gerda Dendooven en Laura Janssens! Wil je ook graag een kijkje nemen? Surf dan maandagnamiddag naar volgende link: Livestream!

2. Lievelingsboek (kleuter & lager)

Alle kinderen mogen vanaf maandag 1 maart hun favoriete boek meebrengen naar school

3. Vrij lezen (lager)

De kinderen mogen tien minuten per dag vrij lezen of luisteren naar een luisterverhaal. In de refter worden voor alle leeftijden boeken voorzien die aangeprezen werden vanuit uitgeverijen i.f.v. de jeugdboekenmaand. Hierin kunnen kinderen vrij lezen tijdens voor- en nabewaking of tijdens de middagpauze.

In de kleuterklassen wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van Kamishibai, poppenkast, luisterverhalen en voorleesmomenten.

4. Voorleeswandeling (derde kleuterklas & lager)

Op drie vrijdagnamiddagen maken de kinderen een voorleeswandeling. Dit is een korte wandeling in de schoolomgeving waarbij de kinderen een viertal ‘voorleesstops’ maken bij een leerkracht. Bij elke stop wordt een deel van een verhaal voorgelezen. Tussendoor zijn er nog stops voorzien met korte doe-opdrachten gerelateerd aan het boek. 

5. Bibster-spel (lager)

Het vijfde en het zesde leerjaar zullen deelnemen aan het jaarlijkse jeugdboekenmaandspel, nl. het  ‘Bibster-spel’, een samenwerking van Cultuurconnect en Iedereen Leest.  

Vanaf maandag zal de school een beetje feestelijk aangekleed worden.

We hebben er zin in!

Het OLFA Drie Eiken team